Nježna rasvjeta za nježne okice...

Pripreme za dolazak bebe u obitelj sigurno su među uzbudljivijim trenucima. Svaki roditelj želi najbolje za svoje dijete i svaki se detalj pažljivo bira. Jednako tako se pažljivo bira i kad je u pitanju opremanje dječje sobe. Iako će se možda činiti da će bebi biti potpuno nebitno kakvo je rasvjetno tijelo i na to obratite pažnju. Odabir odgovarajuće rasvjete za sobu u kojoj će tijekom noći boraviti vaše dijete može puno doprinijeti tome koliko brzo i kako lako će vaša beba ponovo usnuti. Prejaka rasvjeta može dijete dodatno razbuditi, zbuniti ga i onemogućiti mu da lakše zaspe. Stoga, uzmite u obzir da će vam, ukoliko će beba biti s vama u sobi, biti potrebno neko blago svjetlo, noćna lampica ili prigušivač svjetla takozvani dimer. Ukoliko imate dječju sobu svakako razmislite o rasvjetnom tijelu koje će opet pružiti nježnu i toplu svjetlost koja bebi neće smetati.

Izaberite što nježnije svjetlo kako biste tijekom noći lakše umirili bebu. Dojenje će biti ugodnije i mami i bebi ako svjetlo bude blago a opet dovoljno da se sigurno krećete u prostoru. Poželjno je pripaziti i na odabir boja svjetla. Istraživanja pokazuju da plava i bijela boja, koja također spada u spektar plavih boja, djeluju stimulirajuće i potiče na budnost. Boje koje su prepoznate kao poticajne za spavanje i opuštanje su crvenkasta i narančasta svjetla.

Kako odrediti da li je svjetlo prejako? Upalite svjetlo kad padne noć i pogledajte u lampu, ako se kroz zatvorene kapke jasno nazire svjetlo znači da je svjetlost prejaka i da može ometati dječji san.

Nadamo se da smo vam pomogli u vašem odabiru.

Inspiraciju oko odabira rasvjete za dječje sobe možete pronaći i u našem novom katalogu rasvjete. Dovoljno je da gore desno unesete svoje podatke.

Sva svoja pitanja možete nam uvijek poslati i mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili nam se javiti putem telefona 052/541 808.

Da bi vam opremanje dječjih soba bilo još slađe, Elba i Rilux vam poklanjaju 20% popusta do 10.srpnja na rasvjetu za dječje sobe!

Prema dogovoru proizvode smo Vam u mogućnosti poslati i poštom!

ekc
1200x630 TCE 630 WP
1200x630 WDD 030

o nama

 ELBA - Elektromaterijal na preko 300 m2 prodajnog prostora, te 500m2  skladišnog prostora nudi svojim kupcima širok asortiman elektromaterijala. Nalazimo se u Puli na adresi Stiglicheva 20, pokraj HAK-a. Tvrtka je sa radom započela 1991.g.