Nekada je bilo teže pronaći zanimljiv komad rasvjete po pristupačnim cijenama ali ta vremena su prošlost! Danas imate uistinu pregršt mogućnoti i izbora pitanje je samo stila koji preferirate! Ali i sada kad postoji uistinu velik izbor potrebno je uzeti u obzir par savjeta kako bi rasvjeta u vašem domu osigurala sigurno kretanje po prostoru, obavljanje zadataka, te ugodan ambijent.   

Uvijek vodite računa koja je funkcija prostora za koji tražite rasvjetu. Vrlo je važno da se obzirom na poslove koje ćete raditi u tom prostoru, odabere rasvjeta koja će Vam pružiti dovoljno osvjetljenja. Najbolji primjer su svakako kuhinje. Birajte rasvjetu koju možete ugraditi ispod visećih ormarića kako bi radna površina bila dobro osvijetljena i olakšala vam rad u kuhinji. Za stropnu rasvjetu pokušajte izbjeći isključivo reflektore jer oni većinom ne bacaju svjetlost na vertikalne zidove pa oni ostaju tamni. Zato je poželjno kombinirati i viseću stropnu rasvjetu koja će osvijetliti i vertikalne površine. Ako se oslonite samo na reflektore trošiti ćete puno energije a rezultat će biti nezadovoljavajući. Pojedina područja možete naglasiti visećim lusterom odnosno visilicama.

Kao i kod kuhinja i kod kupaona je poželjno uzeti u obzir da će vam za aktivnosti poput brijanja ili nanošenja šminke trebati dobro osvijetljen prostor posebice u području kod ogledala. Da biste dobili savršeno osvjetljenje u toj zoni preporučuje se ugraditi zidnu rasvjetu pored ogledala u visini očiju.

Dimeri za rasvjetu koji će vam omogućiti da kontrolirate izlaznu snagu svjetla pomažu da produžite život žarulja i štedite energiju, ali i da stvarate ambijent koji želite.

Prostor možete i dekorirati pomoću rasvjetnih tijela ali činite to s oprezom. Vodite se prije svega time da rasvjeta treba biti funkcionalna i osiguravati dovoljnu količinu svjetla, a isto tako treba biti i energetski učinkovita. Uložite dodatan trud da pronađete rasvjetu koja će vam prije svega osigurati gore navedeno ali i onu koja će uljepšati vaš prostor. Stil uređenja prostora možete naglasiti odabirom lustera tj. visilice koje se danas izrađuju od najrazličitijih materijala i u brojnim stilovima. Postavite li je u središte prostorije npr. iznad stola u blagovaonici ili u hodniku na ulazu u stambeni prostor dobiti ćete fokalnu točku u prostoru i stvoriti onaj „wow“ efekt.  

Rasvjeta je važan element u opremanju i uređenju vašeg doma posvetite joj dovoljno pažnje kako biste mogli iskoristiti maksimalan potencijal vašeg prostora.

Za više savjeta javite nam se Elba alektromaterijal u Stiglichevoj 20, Pula.

ekc
1200x630 TCE 630 WP
1200x630 WDD 030

o nama

 ELBA - Elektromaterijal na preko 300 m2 prodajnog prostora, te 500m2  skladišnog prostora nudi svojim kupcima širok asortiman elektromaterijala. Nalazimo se u Puli na adresi Stiglicheva 20, pokraj HAK-a. Tvrtka je sa radom započela 1991.g.