Opet ne znate na koju policu u hladnjaku staviti namirnice nakon kupovine? Ne možete se snaći zbog nereda u frižideru? Ne brinite, evo nekoliko savjeta kako bi se hladnjakom bolje koristilo i lakše pronašlo hranu za kuhanje, jutarnji doručak, brzinski obrok ili večeru. Jedna od strategija mnogih svjetski poznatih kuhara je raspored namirnica prema temperaturi za kuhanje.

Najviša, gornja polica u hladnjaku je najpogodnija za skladištenje ostataka, pića i hrane za kuhanje i pripremanje jela (kao što su jogurt, sir i jela od mesa). Ostatke od obroka preporučuje se čuvati u razdvojenim plastičnim posudama zbog opasnosti od razmnožavanja bakterija. Na srednjoj se polici može skladištiti mlijeko, jaja i riba sve do leđa hladnjaka, jer je tamo najhladnije. Donje bi police trebale sadržavati sirove sastojke namijenjene za kuhana jela kao što je pakirano meso, povrće, jogurt ili kiselo vrhnje. Ladice na dnu hladnjaka dizajnirane su da drže proizvode pri određenoj razini vlažnosti, te se koriste za skladištenje voća i povrća, odvojeno od gornjeg dijela na kojemu se skladišti meso. Namirnice je najprikladnije čuvati u plastičnim vrećicama, neoprane prije korištenja. Vrata hladnjaka su najtopliji hladnjaka, tako da bi tamo trebali biti samo začini, ili hrana poput majoneze ili maslaca, a u donjem se dijelu vrata mogu smjestiti sokovi u tetrapaku

5 savjeta za više prostora i bolju organizaciju u hladnjaku
1. Čuvajte određenu hranu izvan hladnjaka
2. Koristite aluminijsku foliju za zaštitu od brzog kvarenja
3. Stavite lako kvarljivu hranu u zamrzivač
4. Manja pakovanja namirnica stavite na višu policu u ravnini s očima
5. Koristite kutije za spremanje hrane u hladnjak
ekc
1200x630 TCE 630 WP

o nama

 ELBA - Elektromaterijal na preko 300 m2 prodajnog prostora, te 500m2  skladišnog prostora nudi svojim kupcima širok asortiman elektromaterijala. Nalazimo se u Puli na adresi Stiglicheva 20, pokraj HAK-a. Tvrtka je sa radom započela 1991.g.