Na tržištu rashladnih uređaja nude se dvije popularne vrste hladnjaka koje oboje imaju svoje prednosti što ih čini povoljnima za svaki budžet i tip kuhinje. Svaki model nudi neke od najnovijih rashladnih tehnologija, vrhunskih značajki i načina pohrane hrane. Donosimo vam neke od smjernica ako ste u dvojbi koji bi tip hladnjaka bolje odgovarao za vašu kuhinju.

Samostojeći hladnjaci su najčešći rashladni uređaji. Iako traju kraće od ugradbenih, dizajnirani su za lakše pomicanje i reorganizaciju kuhinje. Maksimalna veličina im je 91 cm. Idealni su i za skladištenje pića te se mogu smjestiti bilo gdje, uključujući podrum ili terasu. Na tržištu se nude u nekoliko različitih vrsta - s francuskim vratima, pune veličine, tip sa zamrzivačem na dnu ili na vrhu, tip s dvostrukim vratima, s otvaranjem sa lijeve ili sa desne strane. Kod samostojećih su hladnjaka dostupne opcionalne dubine za dodatni unutarnji prostor. Standardna dubina može pružiti više prostora za pohranu hrane. Mogu se kupiti po različitim cijenama, i jeftiniji su od ugradbenih, što ih čini pogodnima za svaki budžet. Mogu se nabaviti u različitim bojama od sive i bijele do crne i crvene.

Ugradbeni hladnjaci popularni su među vlasnicima kuće koji vole besprijekoran dizajn i visoke, profesionalne kuhinje. Ovaj se tip hladnjaka lako uklapa u tradicionalno dizajnirane kuhinje te se svojom bojom može potpuno stopiti sa elementima koji ga okružuju. Ugrađeni hladnjaci uglavnom su viši i veći od samostojećih modela no nešto plići. Iako su ograničeni na dubinu ormara (60 cm), širi su od 91 cm te ih je potrebno ugraditi uz pomoć profesionalca. Većina ugradbenih hladnjaka ima kompresore na vrhu. Prednosti su lakše pronalaženje i preuzimanje sadržaja iz hladnjaka te bolji protok robe. Zbog svoje širine, u ugradbeni se hladnjak mogu pohranjivati široke plate s ribom ili mesom što ponekad nije moguće u užem hladnjaku. Posjeduju jedinstvene mogućnosti skladištenja. Isto vrijedi i za dulje spremnike za vrata koji su jednostavniji za organiziranje i pristup. Olakšan je pristup i u zamrzivaču, gdje je izvučena donja ladica koja ima kraću dubinu čime je olakšano pronalaženje namirnica.

Ako se ne možete odlučiti oko odabira samostojećeg ili ugradbenog hladnjaka, razmislite o nekoliko važnih elemenata: veličini i visini kuhinje u koje se smješta hladnjak, o količini hrane koja se troši u domaćinstvu, o namijeni, bilo da se radi o skladištenju hrane ili pića.
ekc
1200x630 TCE 630 WP

o nama

 ELBA - Elektromaterijal na preko 300 m2 prodajnog prostora, te 500m2  skladišnog prostora nudi svojim kupcima širok asortiman elektromaterijala. Nalazimo se u Puli na adresi Stiglicheva 20, pokraj HAK-a. Tvrtka je sa radom započela 1991.g.