Kvalitetna rasvjeta u domu može stvoriti atmosferu i ugođaj točno onakav kakav želite. Može se uskladiti sa stilom uređenja interijera i trendovima uređenja i dizajna. Pitamo vas što volite kod vašeg doma i kakvi ste vi, koji je vaš omiljeni stil? Volite li ići već utabanim putevima ili stalno tražite nešto novo? Važnije vam je da nešto dobro izgleda ili vam je funkcionalnost na prvom mjestu? Patite li za detaljima i bojama ili Vam više odgovaraju jednostavne, stroge linije? Više Vam paše toplina doma ili možda kreativno radno okruženje? Jeste li možda romantičar u duši ili moderan perfekcionist? Za svaki se ukus, stil i tip uređenja proizvode rasvjetna tijela u odgovarajućem stilu. Predstavljamo Vam nekoliko dominantnih stilova uređenja doma i rasvjetu koja je u skladu s njima.

Ako poštujete tradiciju i već provjerenu kvalitetu, onda ste klasičar. Klasičan se stil zasniva na simetriji i proporciji i koristi dosta ukrasa. Zato je ovaj stil uređenja pravi izbor za one koji žele stvoriti raskošan utisak u dnevnom boravku ili nekom drugom prostoru. Dobar je za one koje vole eleganciju i udobnost. Koriste se tople zemljane boje poput oker, smeđe i bakrenocrvene, holistički privjesci, bijele nijanse i dekorativni elementi u obliku cvijeća, izvorni materijali poput lijevanog željeza i bakra. Za klasičan su stil primjereni veliki klasični lusteri s više svjetala. U tradicionalnoj kuhinji možete postići izvrstan izgled kada je luster postavljen iznad stola, preko kuhinjskog otoka, u sredini sobe ili u nekoj drugoj kombinaciji. Popularni su i svijećnjaci, lusteri sa obrađenim kristalima i kovanim željezom. Koriste se i manje dekorativne zidne svjetiljke s ornamentima koje će unijeti toplinu u prostor. Za dnevni boravak preporučujemo lampe sa svilenim sjenilima. Iz ponude izdvajamo Rabalux klasične svjetiljke s pozlaćenim elementima.

Trebate funkcionalnost, luksuz i puno slobodnog prostora za novu kuhinju? Upravo je moderan stil spoj estetike i funkcionalnosti. Karakteriziraju ga čiste linije i materijali: krom, aluminij i staklo. Nema puno predmeta i detalja, namještaj je ravnih, jasnih linija, bez puno tekstura, funkcija je na prvom mjestu. Za ovaj su stil idealni viseći metalni rasvjetni elementi koji su izvrstan spoj s bijelim plastičnim stolicama. Preporučujem kvalitetnu LED rasvjetu, reflektore, lampe u obliku okruglog dugmeta, svjetiljke ispod ormara (dojam ugradbene rasvjete) i strip rasvjetu u obliku trake. Moderan stil savršeno će upotpuniti Polux reflektor, moderna OLAL LED rasvjeta i mikro LED reflektori iz Elbe.

Ako volite jednostavnost, onda je minimalistički uređen stan za Vas. Pravilo glasi manje je više. Podrazumijeva jednostavnost, preciznost i ponavljanje pravilnih geometrijskih dekorativnih elemenata u prostoru kao što su kocke, stošci i rasteri. Sve se skladno kombinira bez puno miješanja boja, od kojih su najkorištenije bijela ne-boja, crna i crvena. U prostoriji bi trebalo stvoriti što više slobodnog prostora, čime se prostor otvara i povećava prostoriju. Pored neophodnog namještaja i tepiha, možete u prostoru postaviti podnu lampu diskretnog dizajna i boja. Materijali poput žice i sjenila od platna unijeti će notu diskrecije i intime.

Rustikalni stil uređenja doma idealan je ako ste romantičar u duši i ljubitelj prirode. Ovaj stil uređenja interijera podrazumijeva uporabu prirodnih materijala u što izvornijem obliku i najčešće se koristi u kućama za odmor i na ruralnim posjedima. Koristi se za starinske istarske kuće često preuređene u kuće za odmor. To je stil konoba, lušijera i vinskih podruma. Koriste se materijali poput drva, cigle i kamena. U modi su prirodni oblici i materijali poput platna, suhog cvijeća i drvenih vaza. Prostor je otvoren kako bi u njega ušlo dovoljno svjetlosti. Upravo zbog svoje otvorenosti prema eksterijeru i prema prirodnom okruženju, nije potrebna komplicirana rasvjeta. Koriste se lampe sa sjenilima u prirodnoj boji, lampe koje naglašavaju romantičnost boje terakote i stolne svjetiljke bijelih glava s postoljima od bakra i željeza.

Ne možete se odlučiti između modernog i tradicionalnog? Zašto ne oboje? Tranzicijski stil je točno na granici između tradicionalnog i modernog i podrazumijeva kombinaciju stilova. Možemo reći da donosi moderne elemente u tradicionalne stilove. Takav je dom uređen sa npr. kombinacijom klasičnog glomaznog namještaja i prozračnih elemenata poput svijetlih zavjesa i tepiha, modernih komada namještaja i jednostavnih elemenata. Postavljanjem velikog metalnog lustera u modernu kuhinju unijeti ćete dozu kreativnosti. U tranzicijski se prostor dobro uklapaju i Art Deco ili tranzicijski lusteri: moderni, sjajni, uglađeni, sa umjetničkim staklom, poliranim niklom ili kromom. Lijepo se uklapaju i viseći lusteri i plafonijere poput Nowodvorskih lustera iz Elbine ponude.

Jeste li odabrali Vaš stil? Kada se odlučite, otvara se pitanje kako kombinirati materijal rasvjete, jačinu osvjetljenja i mjesto postavljanja. Važno je posvetiti pažnju svjetlosti u opremanju i uređenju doma kako bi prostor disao i odisao svježinom. Svaki stil uređenja zahtijeva i drugačiji tip rasvjete koji se oblikom, bojom i ukrasima može savršeno uklopiti u svaku prostoriju doma. Na posljetku, ostavljamo Vas da izaberete po vašem guštu.
ekc
1200x630 TCE 630 WP

o nama

 ELBA - Elektromaterijal na preko 300 m2 prodajnog prostora, te 500m2  skladišnog prostora nudi svojim kupcima širok asortiman elektromaterijala. Nalazimo se u Puli na adresi Stiglicheva 20, pokraj HAK-a. Tvrtka je sa radom započela 1991.g.