U zatvorenom ste prostoru a često kišete? Nešto vam smeta kada dišete? Moguće je da u prostoru u kojem boravite postoje određeni alergeni koji vas nadražuju i otežavaju disanje. Nažalost, nalazimo ih posvuda, na tepisima, na radnim površinama, na parketima, na jastucima i foteljama. Oni su još jedna boljka više zajedno sa prašinom i dlakama kućnih ljubimaca. Još kao mali mučimo se s raznim alergijama na pelud, travu, prašinu i određene vrste hrane. Znate li koji su najčešći alergeni u našem domu? Kućne biljke. Spore i čestice peludi mogu narasti u posudama za biljke i proširiti se po domu. Dlake kućnih ljubimaca uvlače se posvuda, uključujuću tepihe i madrace, te izazivaju alergije. U tepisima i otiračima nalazi se najviše čestica prašine i alergena pa je potrebno redovito usisavanje i čišćenje. Knjige na policama s kojih se ne briše prašina mogu biti hrana za bakterije. Presvlake na namještaju idealno su utočište za grinje pa ih je potrebno redovito usisavati. Na namještaju koji se drži na vlažnim mjestima, kao što je podrum mogu izrasti spore plijesni. U krevetu svakodnevno ostaje puno mrtvih stanica kože koji privlači grinje. Ne zvuči baš dobro zar ne?

Ali ne brinite, za sve postoji rješenje. Za borbu protiv alergija na pelud i travu vani i onih u domu potrebno je jesti što više namirnica bogatih vitaminima B, C i E. Preporučujemo i kamilicu, mješavinu čaja i sok od maslačka, čiji se cvjetovi dobro izmiksaju u blenderu. Koristi se i ulje kima te kurkuma koja je omiljeni azijski začin. Treba piti dovoljno tekućine i boraviti na svježem zraku. Stan je potrebno redovito čistiti, usisavati i svakodnevno prozračivati. Najučinkovitiji borac protiv alergija i bakterija u stanu je antialergijski usisivač.
Postoje neki detalji koji razlikuju obični usisavač od antialergijskog. Obični usisavači imaju usisne vrećice. Obični usisivač i njegovi nastavci prilikom usisavanja naprave dizanje i protok zraka što omogućava da se veliki broj sitnih grinja i čestica vrati u prostor. Ključno je izbaciti i spriječiti ponovno naseljenje alergena u Vaš dom. Uobičajena usisna vrećica dopušta mikroskopskim, štetnim dijelovima prolaz kroz osnovnu filtraciju zraka. Industrija je zato razvila nove vakuumske filtere, koji zadržavaju malene nevidljive čestice isto kao i velike, vidljive. Većina antialergijskih usisavača sadrži HEPA filter. On zadržava 99.99 % štetnih čestica iz Vašeg doma i lako se čisti. Također, postoje i antialergijski usisivači sa spremnikom za vodu umjesto vrećice čime se omogućuje kvalitetno otklanjanje alergena iz doma.

Postoji više vrsta antialergijskih usisivača. Možete birati između uspravnog usisavača ili standardnog. S napretkom tehnologije, usisavači su sve lakši što je pogodno za starije osobe, osobe s invaliditetom ili one s artritisom ili bolom u leđima. Pogodnost antialergijskih usisavača su različiti nastavci pomoću kojih možete usisavati kauč, fotelje i razne prekrivače.
Što kada Vam smeta miris koji se stvara nakupljanjem grinja, plijesni i alergena u stanu? Još jedna pogodnost antialergijskih usisavača je mirisna filtracija - noviji usisavači filtriraju prašinu, grinje, pelud i ostale čestice koje se uglavnom prenose zrakom. Tu je prisutan i neugodan miris.. Srećom, danas postoje dostupni modeli koji ih uklanjanju, koristeći aktivni ugljen i druge tehnologije.
S antialergijskim usisavačima alergijske reakcije u svom domu možete svesti na minimum. Očistit će i eliminirati sve neželjene alergene i čestice koje se skupljaju na tepisima, podovima i parketima. Prije kupovine aparata provjerite i usporedite ima li usisivač ugrađen HEPA filter, je li model s vrećicom ili bez vrećice (jer će to kroz određeni period predstavljati dodatni trošak), koliko traje proizvođačko jamstvo, te kolika je cijena.
Sretno u ratu protiv alergena i ostalih štetnih mikroorganizama!
ekc
1200x630 TCE 630 WP

o nama

 ELBA - Elektromaterijal na preko 300 m2 prodajnog prostora, te 500m2  skladišnog prostora nudi svojim kupcima širok asortiman elektromaterijala. Nalazimo se u Puli na adresi Stiglicheva 20, pokraj HAK-a. Tvrtka je sa radom započela 1991.g.