Ožujak je... smlavljeni proljetnim umorom legli ste na kauč da se odmorite i prvo što vidite je prašina na policama.. Skrenete pogled da to ne gledate i shvatite da vas mrlje na tepihu podsjećaju na Picassa? Možda je vrijeme za proljetno čišćenje doma! Postrojite ukućane , pustite omiljeni CD i proljetno čišćenje može početi!

Evo nekoliko natuknica i savjeta:

Ne znate od kuda početi? Započnite s čišćenjem jedne po jedne prostorije, ako živite u kući, od vrha prema dolje ili od spavaćih soba ako ste u stanu.

Što prvo čistiti? Uvijek prvo započnite sa čišćenjem prašine. Pokupite sve nepotrebne sitnice sa poda i stolova. Obrišite svu prašinu sa polica, stola i tipkovnice računala. Pazite da prođete sve utore i kutove, te svako malo istresite prašinu sa metlice ili krpe. Možete koristiti i ručni usisivač. Sredite prašinu na policama za knjige, dograbite ljestve i očistite iznad polica i ormara.

Što promijeniti? Promijenite i stavite novu posteljinu na krevetima u nekoj vedroj, proljetnoj boji, promijenite presvlake na kaučima i foteljama, te jastučnice na malim ukrasnim jastučićima. Kako biste istjerali prašinu i grinje iz kreveta, prekrivača, madraca i jastuka, uvijek protresite posteljinu prije pranja.

Što s tepisima? Usisivačem dobro usisajte sve podove, parkete i tepihe. Kada perete tepihe, napravite otopinu od mlake vode i sredstva za pranje tepiha. Jakom četkom ili plastičnim mrežicom dobro istrljajte cijelu površinu. Osušite tapkanjem ručnikom.

Ormari su razbacani i nepregledni? Nemate dovoljno mjesta?Polako možete spremiti onu debelu zimsku odjeću, sve one vunene pulovere koji vam više neće trebati i napravite mjesta za proljetnu garderobuiz ormara. Kako biste uštedjeli na prostoru, koristite vakuum vreće za odlaganje koje možete staviti ispod kreveta.

Dodatan plus je pranje prozora za sunčanog dana: dok vas obasjava sunce , možete temeljito oprati prozore, mahnuti susjedu i na kraju uživati u rezultatu: pogledu kroz savršeno čiste prozore. Ne zaboravite skinuti zavjese i oprati ih u perilici. Dajte mašti na volju i stavite prozračne bijele, pastelne ili šarene cvjetne.

I za kraj: širom otvorite prozore, pošpricajte dom cvjetnim mirisom i stavite sobnu biljku koja će osvježiti prostoriju i unijeti dašak proljeća. Gledanje u zeleno poboljšati će raspoloženje 100%.

Voila, uživajte u čistom i mirisnom domu.
ekc
1200x630 TCE 630 WP

o nama

 ELBA - Elektromaterijal na preko 300 m2 prodajnog prostora, te 500m2  skladišnog prostora nudi svojim kupcima širok asortiman elektromaterijala. Nalazimo se u Puli na adresi Stiglicheva 20, pokraj HAK-a. Tvrtka je sa radom započela 1991.g.