Tko nije pripremio vlastiti DOMAĆI AJVAR ne zna što propušta! Mi u Elbi ne možemo zamisliti ćevape s lukom i meso s roštilja bez njega. Dobar je i kao namaz! Jeste za ljuti ili za blagi? Recite nam, i onda ga pripremite tradicionalno - po domaće - za zimnicu, kao vrhunska domaćica

POTREBNO:
✓ 10 kg paprika
✓ 2,5 – 3 kg patlidžana
✓ ljuti feferoni po želji (3-5)
✓ 5 žlica soli
✓ 1 decilitar octa
✓ 2 režnja češnjaka
✓ 7 decilitara ulja


1. Prvo papriku i patlidžan ispecite u pećnici te ih očistite od kožice i sjemenki
2. Feferone očistite od koštica te sve zajedno sameljite biti ćete brži ako to napravite na mašinu za mljevenje mesa
3. Na ulju kratko propržite protisnuti češnjak i nakon par minuta dodajte samljevenu smjesu paprike i patlidžana u lonac Umješajte ocat, a pred sam kraj kuhanja dodajte sol.
4. Kuhajte, uz miješanje, oko 2 do 3 sata. Ukoliko želite biti sigurni da neće doći do kvarenja vaše mukotrpno pripremljene zimnice dodajte malo konzervansa 10 min prije kraja.
5. Sve što trebate je ajvar uliti u sterilizirane staklenke s navojem i hermetički ih zatvoriti. Gotovo! Da budete sigurni da neće doći do kvarenja okrenite staklenke naopako i pustite ih da se tako ohlade.
Sad još samo pozovite ekipu na roštilj i pohvalite se svojim domaćim ajvarom!
ekc
1200x630 TCE 630 WP

o nama

 ELBA - Elektromaterijal na preko 300 m2 prodajnog prostora, te 500m2  skladišnog prostora nudi svojim kupcima širok asortiman elektromaterijala. Nalazimo se u Puli na adresi Stiglicheva 20, pokraj HAK-a. Tvrtka je sa radom započela 1991.g.