Već smo duboko zagazili u siječanj i mnogi od nas osjećaju neki od ovih simptoma:
- Manjak energije i povećana potreba za snom
- Nedostatak motivacije i dosada
- Razdražljivost i promjene raspoloženja
- Povećana potreba za ugljikohidratima.
U kombinaciji s kraćim danima i ostalim faktorima, nastaje nešto što je poznato kao siječanjski blues. Vjerujemo kako ovaj blues nikome nije previše drag, pa donosimo nekoliko provjerenih trikova koji mogu pomoći u njegovom suzbijanju:
+ Započnite dan blagim istezanjem i velikom čašom vode. Možete isprobati i nekoliko asana iz joge ili kratku rutinu pilatesa. To će vam pomoći razbuditi organizam, zagrijati mišiće i popraviti raspoloženje za predstojeći dan.
+ Zima i dulje noći idealno su vrijeme za aktivnosti poput čitanja knjiga, praćenja omiljene serije, pisanja, slikanja, igranja društvenih igara, ali i bilo kojih drugih koje vam donose radost. Pokušajte u svakom danu izdvojiti barem pola sata za sebe i opuštanje u takvim aktivnostima. Volontiranje je također idealan način da pomognete i sebi i drugima u zajednici.
+ Određene namirnice mogu pomoći poboljšati vaše raspoloženje i smanjiti osjećaj nervoze ili anksioznosti. To su primjerice orašasti plodovi, avokado ili tople tekuće povrtne juhe koje će nahraniti tijelo i zagrijati dušu.
+ Vježbajte! Ne mora to biti profesionalno treniranje ako inače niste takav tip - dovoljno je odraditi pola sata brze šetnje 5 puta tjedno. Vježbate li pod jakim svjetlom, dodatno doprinosite zdravlju i vitalnosti. Kod nas možete pronaći širok izbor rasvjetnih tijela, poželite li vježbe odrađivati u udobnosti svog doma.
I za kraj, pokušajte ne biti previše strogi prema sebi ;) Brzo smo na pola puta do kraja mjeseca!
ekc
1200x630 TCE 630 WP

o nama

 ELBA - Elektromaterijal na preko 300 m2 prodajnog prostora, te 500m2  skladišnog prostora nudi svojim kupcima širok asortiman elektromaterijala. Nalazimo se u Puli na adresi Stiglicheva 20, pokraj HAK-a. Tvrtka je sa radom započela 1991.g.